De tafeltennissport kan wel wat meer Suzanne Diekers gebruiken… Een citaat uit een artikel van Tafeltennis Nederland.

Gepubliceerd op 9 mei 2015 22:19

Suzanne Dieker, die marketing studeert aan de Randstad Topsport Academie in Deventer, is ook zeer actief op trainingsgebied. Haar bedrijf heet Dieker Personal Table Tennis. Lees meer.

Een van de grootste talentennistalenten van de laatste jaren, Suzanne Dieker, gaat in het nieuwe seizoen bij een nieuwe Duitse club aan de gang. Ze gaat spelen in de nieuwgevormde Derde Bundesliga (een combinatie van Nord en Süd) bij TTC Rödinghausen. Ze komt daar op positie 1/2

Afgelopen seizoen speelde ze nog bij TTK Anröchte (ook de club van Elena Timina) op positie 3/4 in de Tweede Bundesliga. Ze kwam vanwege blessureperikelen echter maar in twee partijen in actie.

 

Suzanne wordt de laatste tijd door blessureperikelen geteisterd. De onlangs 23 jaar geworden Dieker, die al 9 jaar een contract heeft met Butterfly, had zich geplaatst voor het EK, maar ze moest vanwege een gescheurde triceps afzeggen. Dit jaar deed ze weer eens mee aan de NK maar ook toen sloeg het noodlot toe. In haar partij tegen Brenda Vonk ging de schouder uit de kom, waardoor ze naar het ziekenhuis moest. De ene ramp gestapeld op de andere dus.

Die blessure is nog steeds niet genezen, meldt Suzanne: “Dinsdag ga ik naar het ziekenhuis voor een mri-scan. Ik heb er vertrouwen in dat alles goed komt en dat ik in het komende seizoen weer gewoon competitie kan spelen.”

 

CHINA EN VS

Als het de komende tijd allemaal goed komt, gaat ze ook nog naar China en misschien naar de Verenigde Staten. “Ik wil in ieder geval gaan trainen in China en als het lukt ook in de VS. Daarna ga ik in België trainen in de groep met Chen Sung.”

 

PERSONAL TRAINER

Suzanne Dieker, die marketing studeert aan de Randstad Topsport Academie in Deventer, is ook zeer actief op trainingsgebied. Haar bedrijf heet Dieker Personal Table Tennis en alles kun je hierover lezen op haar Facebookpagina. Een van de spelers die zij  persoonlijk traint is top-pupil Lode Hulshof. Onlangs had ze een bijzonder project bij LTTC in Lichtenvoorde. “Ik was daar training aan het geven en constateerde dat in alle trainingsgroepen in totaal maar één meisje aanwezig was. Ik ben dus gaan praten met de club en we hebben een ‘meidenproject’ opgezet. Ik hoopte op 25 meiden maar het werden er 82!”

Iedereen kreeg na de clinic een ‘knipkaart’ voor vier gratis trainingen en Suzanne hoopt dat er een stel meiden ook daadwerkelijk lid wordt. Haar motivatie: “Tafeltennis is echt mijn sport. En ik doe marketing, dus die combinatie komt goed uit.Haar marketingskills gebruikt ze ook om zelf goed voor de dag te komen. Zij weet: het oog wil ook wat. En zo is het. De tafeltennissport kan wel wat meer Suzanne Diekers gebruiken…


 »