Over Suzanne Dieker

 

Al op jonge leeftijd (9 jaar) kreeg ik met de sport tafeltennis te maken. Mijn vader en mijn broer speelden al een lange tijd tafeltennis op een behoorlijk niveau. Samen met mijn tweelingzus ging ik al snel het hele land door om te trainen en wedstrijden te spelen. We hadden samen al hoge ambities en wij wilden allebei de top bereiken. Door mijn inzet en talent werd ik direct al Nederlands kampioen bij de jeugd. Ook in het dubbel met mijn tweelingzus was ik succesvol. Maar ik wilde steeds meer. Ik werd uitgenodigd voor de centrale trainingen van de Nederlandse selectie en ik begon internationale toernooien te spelen. In het begin door Europa maar daarna reisde ik de hele wereld af.

Ik nam deel aan de Europese- en wereldkampioenschappen  voor de jeugd en behaalde meerdere successen. Als  jeugdspeelsterster speelde ik al in de hoogste competitie van Nederland “de Eredivisie”. Daarnaast werd ik uitgenodigd om intern op Papendal in Arnhem te gaan wonen om daar als Olympic Talent Team lid fulltime te gaan trainen.

 

Ik kreeg steeds meer ambities en ik paste mijn doelen aan. Ik zocht een nieuwe uitdaging en zocht wat anders buiten Nederland. Ergens waar ik op hoge niveau wedstrijden kon gaan spelen. Al snel kreeg ik een club in Duitsland aangeboden waar ik doorstroomde naar de 2e Bundesliga waar ik thuis hoorde. Inmiddels speel ik regelmatig Pro-tours, Challengers en Interlands.

 

Mijn toppunt was toch echter wel de Wereldkampioenschappen Senioren (als  19-jarige) voor eigen land in Ahoy Rotterdam waar ik uit kwam voor het damesteam. In 2014 heb ik mezelf gekwalificeerd voor het EK dames Senioren. Echter door een blessure moest ik afhaken. Naast de kwalificatie voor het EK werd ik in 2014-2015 verkozen tot sportvrouw van het jaar uit Arnhem. Een mooie waardering voor de behaalde prestaties van de afgelopen jaren.